bakım,güzellik için, maske,saç,saç bakım,lazerepilasyon,moda,stil,tarz,botox,selilüt,cilt,ciltbakım,yaglı cilt,kurucilt,makyaj,akne,ciltsaglıgı,yağlı cilt

 

9 Ocak 2008 Çarşamba

PEELİNG (SOYMA) İLE DAHA GENÇ BİR CİLDE SAHİP OLUN

Peeling nedir?

Peeling üst derinin soyulması ile derinin yenilenmesi ve gençleştirilmesidir. Peeling ile yüzdeki kırışıklıklar cildin erken yaşlanması, cilt kuruluğu, genişlemiş gözenekler, dolaşımı bozuk, yorgun cilt, güneş hasarlı cilt, cilt lekeleri çatlaklar, baldırlar ve karın bölgesindeki elastikiyet kaybı ve selülit gibi sorunlar giderilir bu bölgelerdeki cilt daha genç daha parlak ve daha elastik bir hale gelir.


1.Hafif Peeling(glikolik asit ve AHA):
meyve asitleri (glikolik asit ve AHA) ile yapılır. Cildin üst tabakası yüzeysel olarak soyulur. 5 dakika içinde yapılan uygulama esnasında ciltte hafif bir yanma ve hafif bir kızarma olur. Hemen sosyal hayata dönülebilir. Haftada 1 defa olmak üzere 5-6 kere tekrarlanabilir. Her türlü peelingten sonra güneşten korunmak ve güneşten koruyucu kremler sürmek gerekir.

2.Orta Peeling(TCA) :
Üst derinin orta derinlikte soyulmasıdır. Yüzdeki kırışıklık , leke ve sivilce izlerine daha etkilidir. Uygulama 5 dakika sürer, yüzde 1-2 dakika süren bir yanma hissi olur. Yüz önce beyazlaşır, daha sonra hafif bir kızarıklığa dönüşür. İki gün sonra yüz yanık gibi koyu kahverengi bir renk alır ve cilt üst tabakası parça parça soyularak dökülür. Yüz üst derisinin soyulmasının tamamlanması 7 - 10 gün sürer.10 gün sonra cilt daha pürüzsüz, daha temiz bir hale gelir. Sivilceler ve kırışıklıklar azalır. 1,5 - 2 ay sonra tekrarlanabilir. İşlemden sonra güneşten korunmak gerekir.

3.Derin Peeling(Lazer, Dermabrazyon ve Kimyasal)(Lazer, kimyasal, mekanik, dermabrazyon):
Özellikle yüzdeki derin kırışıklıkların, lekelerin ve sivilce izlerinin yok edilmesinde en etkili yöntemdir. Lazer kendi bölümünde incelenecektir. Bu bölümde özellikle mekanik soyma(dermabrazyon) ve kısaca da kimyasal metotdan bahsedeceğim.

Peeling ler uygulama şekline göre de üçe ayrılır; mekanik peeling, kimyasal peeling ve lazer peeling.


Hiç yorum yok:

©2007 Elke di Barros Por Templates e Acessorios