bakım,güzellik için, maske,saç,saç bakım,lazerepilasyon,moda,stil,tarz,botox,selilüt,cilt,ciltbakım,yaglı cilt,kurucilt,makyaj,akne,ciltsaglıgı,yağlı cilt

 

24 Ağustos 2007 Cuma

Yetişkinlik Aknesi

Canavar sivilceler bir anda, hem de mümkün olabilecek en berbat ve uygunsuz zamanlarda ortaya çıkıyor. Bu, yetişkin kadınlar için tam bir sürpriz (özellikle de büyüme çağında hiç akne problemiyle karşılaşmamış olanlar için)
Araştırmalar, yaşları 25 ile 49 arasında değişen kadınların yüzde yetmişinin akne sorunuyla karşılaştığını gösteriyor. Bu durumda yapılabilecek en iyi şey - ne kadar baştan çıkarıcı olursa olsun - ona hiç dokunmamak veya kurutucu ürünler kullanmamak. Çünkü 20'li yaşları geçtikten sonra, kadınlar sivilcelerle savaşmak için çok daha yumuşak ürünlere ihtiyaç duyuyor. Sorunlu bölgeye sivilce kremi sürmek yerine, yüzünüzü günde iki defa yüzde beş şahsilik asit içeren bir temizleyiciyle yıkamaya başlayın.Böylece gözeneklerin açılmasını ve kızarıklığın azalmasını sağlarsınız.
Yıkadıktan sonra, cildinizin kuruması için yaklaşık beş dakika bekleyin. Ardından, sivilceye neden olan bakteriyi öldürmek için, sabah ve akşam birer defa yüzde iki şahsilik asit veya yüzde 7-10 benzol peroksid içeren tedavi edici bir krem sürün (antibakteriyel bir losyon, sülfür içeren bir losyon ya da maske de kullanabilirsiniz). Bu ürünleri asla günde iki defadan fazla uygulamayın. Yoksa sivilcenin üstünün kabuk tutmasına, iyileşme sürecinin yavaşlamasına ve haftalar boyunca geçmeyen bir kızarıklığa neden olursunuz. En önemli konuya gelirsek; dermatologlar, sivilcenizi kesinlikle sıkmamanız ve hatta ellememeniz gerektiğini söylüyorlar. Dermatolog Dr. Ayşegül Saltat, "Yetişkin sivilcesi, cilt yüzeyinden çok aşağılarda oluşur ve hemen hemen hiçbir zaman uç vermez. Bu yüzden, sıkmak daha fazla şişmesine neden olur," diyor. Stanford Üniversitesi'nden Prof. Dr. Katie Rodan ise bu bölgeye birkaç gün boyunca retinol sürmemek gerektiğini belirtiyor - yani eğer normal cilt bakım rutininizde retinol içeren kremler varsa, birkaç gün mola vermelisiniz. "Bu kremlerin direkt olarak akneye temas etmesi kızarıklığı artırır."

Hiç yorum yok:

©2007 Elke di Barros Por Templates e Acessorios