bakım,güzellik için, maske,saç,saç bakım,lazerepilasyon,moda,stil,tarz,botox,selilüt,cilt,ciltbakım,yaglı cilt,kurucilt,makyaj,akne,ciltsaglıgı,yağlı cilt

 

24 Ağustos 2007 Cuma

GÜNEŞTEN ZARAR GÖRMÜŞ CİLT

Yanaklardaki birkaç küçük çil sevimli görünebilir. Ama yüzünüzün orasına burasına, hatta her yerine yayılmış yaşlılık lekeleri, yaşadığınız özensiz hayatın ve güneşin altında geçirdiğiniz sorumsuz saatlerin bir göstergesi gibidir. Bu kahverengi lekeler, yaş, hormonlar ve güneş ısınlarının tetiklemesi sonucu, cildin fazla miktarda me-lanin üretmesi nedeniyle oluşur. Neyse ki zamanı pahalı lazer tedavilerine başvurmadan geri döndürmek mümkün (en azından kısmen).
Kahverengi lekelerin görünümünü, beyazlatıcı etkisi olan hydro-quinone veya kojik asit gibi aktif maddeler içeren bir serum veya kremle hafifletebilirsiniz. Fakat ürünü bütün cilde kalın bir katman halinde uygulamanız çok önemli; sadece lekelerin üzerine sürerseniz durum daha da kötüleşebilir. Lekelerin çevresinde oluşabilecek beyaz hare, en az hiper pigmentasyon kadar rahatsız edicidir.Alfa hidroksi asitler de üst katmanlardaki deriyi soyarak kahverengi lekelerin hafiflemesine yardımcı olur. Pigmentasyon lekelerini kontrol altında tutmak kolay olmasa da, imkansız değildir. Bunun için düzenli olarak leke açıcı bir ürün ve minimum SPF 20 faktörlü bir güneşten koruyucu kullanmalısınız.



Alıntı:www.guzelrehber.com

Hiç yorum yok:

©2007 Elke di Barros Por Templates e Acessorios